Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyûlési képviselõi

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselõk

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselõk

Szövetségesek

Szövetségesek

2021. július 28. szerda
Történet | Képviselõk | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Történet

A Nemzeti Fórum története


Az MDF-bõl törvénytelenül kizárt, és a kizárások miatt kivált országgyûlési képviselõk 2004 õszén, Lezsák Sándor vezetésével megalakították a Nemzeti Fórum Egyesületet. Alapítók: Balogh László, Dr. Balsai István, Csampa Zsolt, Ékes József, Font Sándor, Fülöp István, Dr. Horváth Balázs †, Dr. Kelemen András, Lezsák Sándor, Dr. Medgyasszay László, V. Németh Zsolt, Pichler Imre †, Püski András, Szászfalvi László.

A Nemzeti Fórum Egyesület célja a magyar nemzet és a magyar haza szolgálata. A Nemzeti Fórum Egyesület a
nemzeti hagyományokat tisztelõ, a keresztény kultúra szellemi és erkölcsi értékeit valló patrióta egyesület.
Tiszteli az elõdök ország-alkotó tevékenységét, a haza szabadságáért küzdõk eszményeit és áldozatát, a nemzet
javát szolgáló konzervatív és népi hagyományok mának is szóló üzeneteit, ezért célul tûzi ki nemzeti, történelmi
és népi hagyományaink ápolását és közvetítését, erõteljes közéleti szerepvállalással a társadalom minden
szintjén.
A Nemzeti Fórum a magyar nemzet jövõjének alakítását, célkitûzéseinek kidolgozását és megvalósítását a
gyakorlatban letisztult és kikristályosodott, általánosan elfogadott hagyományos értékek alapulvételével kívánja
elõsegíteni.

A Nemzeti Fórum Egyesület célja a magyar nemzet és a magyar haza szolgálata. A Nemzeti Fórum Egyesület a nemzeti hagyományokat tisztelõ, a keresztény kultúra szellemi és erkölcsi értékeit valló patrióta egyesület. Tiszteli az elõdök ország-alkotó tevékenységét, a haza szabadságáért küzdõk eszményeit és áldozatát, a nemzet javát szolgáló konzervatív és népi hagyományok mának is szóló üzeneteit, ezért célul tûzi ki nemzeti, történelmi és népi hagyományaink ápolását és közvetítését, erõteljes közéleti szerepvállalással a társadalom minden szintjén.

A Nemzeti Fórum a magyar nemzet jövõjének alakítását, célkitûzéseinek kidolgozását és megvalósítását a gyakorlatban letisztult és kikristályosodott, általánosan elfogadott hagyományos értékek alapulvételével kívánja elõsegíteni.

A Nemzeti Fórum fontosnak tartja az aktív szervezõdést, összefogást, mind társadalmi, mind a politikai szinten. 2005 júniusában a Nemzeti Fórum Egyesület együttmûködési megállapodást kötött a FIDESZ-szel, és ettõl a naptól kezdve a SZÖVETSÉG teljes jogú tagjaként folytatta tevékenységét.

Az elmúlt évtizedben a Nemzeti Fórum erõsödött és méltó partnerként, a lakiteleki nyilatkozat törekvéseinek képviseletével megmutatta, képes közösségi munkára, áldozatra. Az Egyesület szervezetet állított minden megyében, több városban. 2006 óta folyamatosan ülnek bent képviselõi az Országgyûlésben, és az Egyesület elnöke, Lezsák Sándort már negyedik ciklus óta tölti be az Országgyûlés alelnöki tisztségét. 2014-ben az Egyesület 10. évfordulóján pedig létrejött az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért (IKoN) elnevezésû ifjúsági tagozata is. 

A Nemzeti Fórum a munkacsoportjai: külügyi és nemzetpolitikai, Dobos Krisztina pedagógus, Kárpát-medence, önkormányzati, családügyi, egészségpolitikai, hungarikum, kulturális. Ezekben szakemberekkel együtt, aktívan dolgoznak, mely munkák fontos szerepet kaphatnak egy új kormányprogram megteremtésénél.

A Nemzeti Fórum egy olyan társadalmi és politikai erõtér képviselõje, amely az elmúlt 20 esztendõ kapcsolatrendszerébõl alakult ki és tartott össze jóban és rosszban egyaránt. Ez az összefogás, amely népben, nemzetben elkötelezett és cselekvõ, erkölcsi kötelességet érez a társadalom és hazánk állapota iránt. Fontos, hogy érték legyen a hit és az erkölcs, a munka, a tudás, a másik emberre való figyelés, a gondolkodás, a cselekvés.

"A Nemzeti Fórum egy hajlíthatatlan, rendíthetetlen nemzeti erõ, egy olyan erõ, amelyre biztosan igaz a Szózatnak az a szava, hogy rendületlenül." (Orbán Viktor, 2005)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövõje

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfõiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép